Kuřecí řízky na víně s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 g Chilli koření mleté
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2000 g Kuřecí prsa
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle
  • 1 g Kari koření
  • 30 g Česnek
  • 1 dl Olej stolní
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1397 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 139.6 mg
  • Draslík 834.6 mg
  • Vláknina 2811.5 mg
  • Vitamín A 2811.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme a makrájíme na silnější plátky. Naklepeme je, protkneme stroužkem česneku, osolíme, opepříme a na tuku zvolna opečeme.

  • 2

    Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, prosátou mouku, koření a krátce osmažíme. Potom přilijeme víno a vše povaříme. Šťávu dochutíme a přecedíme.

  • 3

    Oloupané mandle orestujeme na teflonové pánvi.

  • 4

    Každou porci přelijeme připravenou šťávou a ozdobíme mandlemi.

Komentáře k receptu