Kuřecí řízky na víně s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1397 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 139.6 mg
- Draslík 834.6 mg
- Vláknina 2811.5 mg
- Vitamín A 2811.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka omyjeme a makrájíme na silnější plátky. Naklepeme je, protkneme stroužkem česneku, osolíme, opepříme a na tuku zvolna opečeme.
-
2
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, prosátou mouku, koření a krátce osmažíme. Potom přilijeme víno a vše povaříme. Šťávu dochutíme a přecedíme.
-
3
Oloupané mandle orestujeme na teflonové pánvi.
-
4
Každou porci přelijeme připravenou šťávou a ozdobíme mandlemi.