Vepřové kotlety se zelím a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí červené - sterilizované
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 710.3 mg
  • Vláknina 7448.8 mg
  • Vitamín A 7448.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osolené a naklepané kotlety a opečeme je na obou stranách.

  • 2

    Potom přisypeme papriku, podlijeme a dusíme do poloměkka. Přidáme zelí, osolíme a když kotlety změknou, zalijeme je smetanou smíchanou s moukou. Nakonec ještě krátce povaříme.

  • 3

    Podáváme s houskovými knedlíky nebo s chlebem.

Komentáře k receptu