Kuře se sardelovou polevou ( studený pokrm )
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3333 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 325 g
- Sodík 98818 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 531.4 mg
- Draslík 1114.9 mg
- Vláknina 5366.5 mg
- Vitamín A 5366.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 25.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozporcujeme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou do roviny a osolíme. Vaříme zhruba půl hodiny, přidáme zeleninu s cibulí.
-
2
Jakmile je kuře měkké, vyjmeme ho z vývaru a necháme okapat. Vývar odpaříme na menší množství a necháme jej vychladnout.
-
3
Vejce uvaříme na tvrdo, žloutky ustrouháme do mísy, přidáme jeden žloutek syrový, trochu hořčice a dle potřeby olej. Na závěr vmícháme vykostěné a jemně nasekané sardele. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji procezeným vývarem. Na závěr omáčku ochutíme citrónovou šťávou.
-
4
Kuře vykostíme, maso urovnáme na mísu, zalijeme hustou omáčkou a posypeme nasekanými kapary a vařenými bílky.
-
5
Jako přílohu podáváme bílé pečivo.