Krupice pražená dušená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Pšeničná krupice
  • 50 g Tuk
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme tuk, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Po částech přilijeme vodu, osolíme a dusíme, až krupice nabobtná a nechytá se dna.

  • 2

    Potom z krupice vykrajujeme lžíci noky.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.

Komentáře k receptu