Krupice pražená dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme tuk, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Po částech přilijeme vodu, osolíme a dusíme, až krupice nabobtná a nechytá se dna.
-
2
Potom z krupice vykrajujeme lžíci noky.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.