Rozmarýnová křepelka s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 729.8 mg
- Vláknina 230.6 mg
- Vitamín A 230.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna.
-
2
Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky.
-
3
Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády.
-
4
Hotové křepelky osolíme a podáváme horké.