Rozmarýnová křepelka s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 8 ks Křepelka
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 729.8 mg
  • Vláknina 230.6 mg
  • Vitamín A 230.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna.

  • 2

    Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky.

  • 3

    Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády.

  • 4

    Hotové křepelky osolíme a podáváme horké.

Komentáře k receptu