Pstruh pečený na grilu s petrželkovým máslem s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 939.7 mg
- Vláknina 2389.8 mg
- Vitamín A 2389.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky.
-
2
Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 2min kůží dolů, poté otočíme a grilujeme další 2min. Otočíme zpět a opékáme ještě 1min. Můžeme ještě jednou obrátit, dokud kůže není křupavá.
-
3
Ryby ochutíme solí, pepřem a podáváme teplé s petrželkovým máslem s česnekem a kousky citronu.