Ragout z kuřat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1173 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1138 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 519.1 mg
  • Draslík 1796 mg
  • Vláknina 11133.7 mg
  • Vitamín A 11133.7 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme kuře v hovězím vývaru. Pak jej vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.

  • 2

    Uvaříme si zvlášť květák, rozebereme na růžičky a přidáme ke kuřecímu masu.

  • 3

    Připravíme si houskové knedlíčky (viz. recept houskové knedlíčky) a přidáme je k masu a květáku. Dále přidáme na plátky nakrájené žampiony.

  • 4

    Připravíme si světlou jíšku, zalijeme vývarem z kuřat, přidáme trochu muškátového oříšku a necháme povařit.

  • 5

    Přecedíme do hrnce s masem, květákem a žampiony, povaříme.

  • 6

    Rozšleháme v mléce žloutky, vmícháme do polévky a pak odstavíme.

Komentáře k receptu