Štrůdl s vejci a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunkový salám
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Máta sušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 435 mg
  • Draslík 182.9 mg
  • Vláknina 5483.8 mg
  • Vitamín A 5483.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme jí na oleji. Přidáme 5 vajec, osolíme, opepříme a uděláme klasická míchaná vejce, která necháme vystydnout.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na plát, na který rozložíme míchaná vejce, posypeme je na kostičky nakrájeným salámem, strouhaným sýrem a rozdrobenou sušenou mátou. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů Celsia asi 20 - 25 minut.

Komentáře k receptu