Bifteky z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 88 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 20.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Vymačkanou žemli rozmělníme, přidáme maso, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
-
2
Ze vzniklé hmoty utvoříme osm tenkých bifteků a po obou stranách je opečeme v rozehřátém oleji.
-
3
Ihned podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou nebo s hořčicí a jemně nasekanou cibulí.