Zapečené švestky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kompot švestkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 290.8 mg
  • Vláknina 5275 mg
  • Vitamín A 5275 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky ocedíme a vypeckujeme.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně do něj zašleháme cukr a nakonec vmícháme moučkový cukr.

  • 3

    Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vložíme třetinu sněhové hmoty a poklademe švestkami. Vrstvy opakujeme a končíme sněhem. Povrch posypeme nasekanými ořechy.

  • 4

    V mírně vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Podáváme teplé, zakapané kompotovou šťávou.

Komentáře k receptu