Chalupářské těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 300 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Špekáčky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 šálek Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 133.6 mg
  • Draslík 271 mg
  • Vláknina 3986.5 mg
  • Vitamín A 3986.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí překrájíme a povaříme v nálevu asi 30 minut.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené špekáčky, předem namočené překrájené houby a vše opékáme. Potom zalijeme šťávou z hub a podusíme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a promícháme je se zelím a špekáčkovou směsí. Urovnáme do pekáčku a dáme zapéci do trouby. Když pokrm na povrchu zrůžoví, zalijeme jej smetanou s rozšlehaným vejcem.

Komentáře k receptu