Králík s hořčicí a pálenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 17 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 495 mg
- Vláknina 170 mg
- Vitamín A 170 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadek z králíka odblaníme, osolíme a potřeme hořčicí.
-
2
V pekáči rozehřejeme máslo, maso na něj vložíme. Zpočátku pečeme bez podlévání, později maso trochu podlijeme.
-
3
V době pečení maso často poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Upečeného králíka vyjmeme na mísu, přelijeme šťávou, pak koňakem, zapálíme a podáváme.