Pikantní selské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 1108.1 mg
  • Vláknina 14254 mg
  • Vitamín A 14254 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr.

  • 2

    Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti.

  • 4

    20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

  • 5

    Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu