Pikantní selské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 17 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 1108.1 mg
- Vláknina 14254 mg
- Vitamín A 14254 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr.
-
2
Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme.
-
3
Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti.
-
4
20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
-
5
Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.