Kapr s brambory na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 40 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 139 mg
- Draslík 1146.4 mg
- Vláknina 9300.8 mg
- Vitamín A 9300.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme ve slupce do měkka brambory, necháme vychladnout, oloupeme a na plátky nakrájíme.
-
2
Očistíme kapra, zbavíme kůže a naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
3
Nastrouháme sýr.
-
4
Rozehřejeme na pánvi máslo a po obou stranách osmahneme porce kapra.
-
5
Vymažeme zapékací mísu a na dno dáme rybu.
-
6
Naskládáme na ni plátky brambor, osolíme, posypeme petrželí a zalijeme smetanou.
-
7
Posypeme nastrouhaným sýrem a zbytkem másla pokapeme a 10 minut zapečeme v horké troubě.