Kapr s brambory na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 500 g Kapr obecný
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 139 mg
  • Draslík 1146.4 mg
  • Vláknina 9300.8 mg
  • Vitamín A 9300.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme ve slupce do měkka brambory, necháme vychladnout, oloupeme a na plátky nakrájíme.

  • 2

    Očistíme kapra, zbavíme kůže a naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 3

    Nastrouháme sýr.

  • 4

    Rozehřejeme na pánvi máslo a po obou stranách osmahneme porce kapra.

  • 5

    Vymažeme zapékací mísu a na dno dáme rybu.

  • 6

    Naskládáme na ni plátky brambor, osolíme, posypeme petrželí a zalijeme smetanou.

  • 7

    Posypeme nastrouhaným sýrem a zbytkem másla pokapeme a 10 minut zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu