Křehký rebarborový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 80 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr krupice
  • 800 g Rýžová kaše
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Reveň (Rebarbora)
  • 1 balení Želé dortové
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 253.3 mg
  • Vláknina 3790.1 mg
  • Vitamín A 3790.1 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru, špetky soli a vejce. Zabalené do fólie necháme vychladit cca 30min v lednici.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát, okraje zvýšíme.

  • 4

    Rebarboru očistíme, omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ji na kousky. Vložíme do 100ml vody, přidáme 50g cukru a zakrytou cca 3min podusíme doměkka.

  • 5

    Žloutky utřeme s tvarohem, rýžovou kaší, citronou kůrou a šťávou, zbytkem cukru a škrobovou moučkou. Poté do hmoty vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs rozprostřeme na koláč a pečeme cca 30min.

  • 6

    Rebarboru scedíme přes síto, šťávu zachytíme, dužinu navrstvíme na koláč.

  • 7

    Šťávu doplníme vodou na 250ml. Želé připravíme podle návodu s rebarborovou šťávou. Zalijeme koláč a želé necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu