Mleté maso zapečené se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 50 ml Voda pitná
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 313.8 mg
  • Draslík 1461.2 mg
  • Vláknina 5444.8 mg
  • Vitamín A 5444.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nakrájíme cibuli. Prolisujeme oloupaný česnek.

  • 2

    Rozkvedláme vejce se smetanou.

  • 3

    Polovinu oleje rozehřejeme v hrnci, osmahneme lžíci nakrájené cibule a přidáme špenát, který podusíme. Do špenátu vmícháme česnek a osolíme.

  • 4

    Rozehřejeme na pánvi zbytek oleje, osmahneme zbytek cibule a přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a podusíme za občasného míchání.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu mletého masa, na něj špenát a opět vrstvu masa. Trochou vody zalijeme a 30 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 6

    Ke konci pečení zalijeme smetanou s vejce a 15 minut dopečeme.

Komentáře k receptu