Mleté maso zapečené se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 35 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 313.8 mg
- Draslík 1461.2 mg
- Vláknina 5444.8 mg
- Vitamín A 5444.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nakrájíme cibuli. Prolisujeme oloupaný česnek.
-
2
Rozkvedláme vejce se smetanou.
-
3
Polovinu oleje rozehřejeme v hrnci, osmahneme lžíci nakrájené cibule a přidáme špenát, který podusíme. Do špenátu vmícháme česnek a osolíme.
-
4
Rozehřejeme na pánvi zbytek oleje, osmahneme zbytek cibule a přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a podusíme za občasného míchání.
-
5
Zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu mletého masa, na něj špenát a opět vrstvu masa. Trochou vody zalijeme a 30 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
6
Ke konci pečení zalijeme smetanou s vejce a 15 minut dopečeme.