Marcipánové řezy
Suroviny
- 400 g Mandle
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 250 g Cukr krupice
- 350 g Mouka polohrubá
- 100 g Zakysaná smetana
- 200 g Marcipánová hmota surová
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 44 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 157.3 mg
- Draslík 333.9 mg
- Vláknina 10299 mg
- Vitamín A 10299 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 9.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Smícháme máslo, vejce, cukr a špetku soli a ušleháme do husté pěny. Poté postupně přímícháme střídavě mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
-
3
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme cca 15min.
-
4
Mezitím na obložení smícháme máslo se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a marcipánovou hmotou. Při mírné teplotě necháme směs rozpustit, ochutíme rumem a přidáme mandlové lupínky.
-
5
Vzniklou hmotu naneseme na předpečené těsto a na střední liště trouby pečeme ještě cca 20min.