Škubánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 26 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 1036.3 mg
- Vláknina 14300 mg
- Vitamín A 14300 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody.
-
2
Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí.
-
3
Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří.
-
4
Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké.
-
5
Dle chuti osolíme.
-
6
Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř.