Staročeské kuřecí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 100 g Tuk
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Hrozinky
  • 300 g Kompot švestkový
  • 30 g Sůl
  • 50 g Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1301 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 457.3 mg
  • Vláknina 1772 mg
  • Vitamín A 1772 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky.

  • 2

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, dobře osmahneme, přidáme máslo, omyté a spařené rozinky, rozčtvrcené švestky a podle potřeby přisolíme. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu