Zapékané kari kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 681.1 mg
- Vláknina 4332 mg
- Vitamín A 4332 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a od kosti nařízneme kotlety, naklepeme, osolíme a potřeme kari kořením.
-
2
Oloupeme a nakrájíme na hranolky brambory.
-
3
Vymažeme pekáč a rozložíme na něj maso.
-
4
Bramborové hranolky dáme na maso a okolo masa v jedné vrstvě.
-
5
Zapečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, pak zalijeme sladkou smetanou a dopečeme doměkka.
-
6
Jako přílohu podáváme salát z čerstvé zeleniny nebo zeleninovou oblohu.