Ztracené řízky v bramborách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 23 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 1158.9 mg
- Vláknina 10417.7 mg
- Vitamín A 10417.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme, naklepeme,osolíme a opepříme maso.
-
2
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.
-
3
Oloupeme cibuli, nakrájíme a oloupaný česnek prolisujeme.
-
4
Vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme plátky masa,
-
5
které jsme potřeli česnekem, posypeme kmínem a sladkou paprikou.
-
6
Na maso dáme nakrájenou cibuli,
-
7
vrstvu brambor a osolíme.
-
8
Zalijeme sladkou smetanou
-
9
zapékáme přikryté 70 minut ve vyhřáté troubě,
-
10
dokud brambory nezměknou.
-
11
Ke konci odkryjeme a podáváme s čerstvou zeleninou.