Vepřové kotlety se sýrem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 32 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 432.1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a od kosti nařízneme kotlety.
-
2
Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.
-
3
Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou.
-
4
Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách.
-
5
Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety.
-
6
Potřeme směsí smetany a sýru.
-
7
Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut.
-
8
Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny.
-
9
Doplníme čerstvou zeleninou.