Krém karamelový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Mouka bramborová
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1370 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 1312.6 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 502.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev nasypeme cukr, zakapeme několika kapkami vody a dohněda opražíme za stálého míchání.

  • 2

    Přiléváme postupně smetanu a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.

  • 3

    Dáváme pozor, aby nepřekypěl.

  • 4

    Ušleháme žloutky s moukou a mlékem a vléváme pomalu do karamelu. Zahříváme, ale nevaříme.

  • 5

    Mícháme, dokud není krém hustý.

  • 6

    Nalijeme do misek, dáme do chladna a podáváme s piškoty.

Komentáře k receptu