Krém karamelový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1370 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 84 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 1312.6 mg
- Draslík 100.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 502.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev nasypeme cukr, zakapeme několika kapkami vody a dohněda opražíme za stálého míchání.
-
2
Přiléváme postupně smetanu a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
-
3
Dáváme pozor, aby nepřekypěl.
-
4
Ušleháme žloutky s moukou a mlékem a vléváme pomalu do karamelu. Zahříváme, ale nevaříme.
-
5
Mícháme, dokud není krém hustý.
-
6
Nalijeme do misek, dáme do chladna a podáváme s piškoty.