Vepřová žebírka s cuketkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 520 g Cuketa
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Sůl
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1261 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 3741 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 2285.5 mg
  • Vláknina 56690 mg
  • Vitamín A 56690 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.

  • 3

    Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.

  • 4

    Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.

Komentáře k receptu