Karbanátky zaječí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Játra zaječí
  • 100 ml Voda pitná
  • 33.35 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 kg Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 346.8 mg
  • Draslík 1098.6 mg
  • Vláknina 2108.3 mg
  • Vitamín A 2108.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme ostrým nožem zajíce.

  • 2

    Umeleme zvěřinu a játra včetně cibule na masovém mlýnku.

  • 3

    Na malé kostičky nakrájíme slaninu a nakrájenou housku dáme změknout do vody.

  • 4

    Slaninu, vymačkanou housku, sůl, vejce, pepř a tymián smícháme se zvěřinou a játry.

  • 5

    Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu