Pečená kachna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Kachna mražená
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7635 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 731 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 253 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 140.9 mg
  • Vláknina 2538 mg
  • Vitamín A 2538 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

  • 2

    Do břišní dutiny dáme majoránku.

  • 3

    Předehřejeme na 200 stupňů troubu.

  • 4

    Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu.

  • 5

    Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby.

  • 6

    Za občasného podlévání pečeme půl hodiny.

  • 7

    Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme.

  • 8

    Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme.

  • 9

    Musí být dozlatova upečené.

  • 10

    Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu.

  • 11

    Štávu podáváme v omáčníku.

  • 12

    Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu