Pečená kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7635 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 731 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 253 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 140.9 mg
- Vláknina 2538 mg
- Vitamín A 2538 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
-
2
Do břišní dutiny dáme majoránku.
-
3
Předehřejeme na 200 stupňů troubu.
-
4
Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu.
-
5
Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby.
-
6
Za občasného podlévání pečeme půl hodiny.
-
7
Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme.
-
8
Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme.
-
9
Musí být dozlatova upečené.
-
10
Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu.
-
11
Štávu podáváme v omáčníku.
-
12
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.