Sumec zapečený s brambory a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 104 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 362.7 mg
- Vláknina 4320.8 mg
- Vitamín A 4320.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme porce ryby a velmi krátce ve slané vodě povaříme. Necháme vychladnout, stáhneme kůži, odstraníme tuk, rybu vykostíme a nakrájíme na středně velké kousky.
-
2
Oloupeme brambory, uvaříme a prolisujeme. Vymažeme žáruvzdornou formu a dáme do ní prolisované brambory. Posypeme je paprikou, nakrájenou cibulí a pokapeme zakysanou smetanou. Na směs položíme kousky ryby a posypeme silnou vrstvu parmezánu. Rozehřátým máslem pokapeme. Posypeme strouhankou a pokapeme smetanou.
-
3
Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů dozlatova a ihned podáváme.