Sumec zapečený s brambory a parmezánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ks Brambory
  • 5 ks Pangasius - filety
  • 2 hrst Sýr Parmezán
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 104 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 362.7 mg
  • Vláknina 4320.8 mg
  • Vitamín A 4320.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme porce ryby a velmi krátce ve slané vodě povaříme. Necháme vychladnout, stáhneme kůži, odstraníme tuk, rybu vykostíme a nakrájíme na středně velké kousky.

  • 2

    Oloupeme brambory, uvaříme a prolisujeme. Vymažeme žáruvzdornou formu a dáme do ní prolisované brambory. Posypeme je paprikou, nakrájenou cibulí a pokapeme zakysanou smetanou. Na směs položíme kousky ryby a posypeme silnou vrstvu parmezánu. Rozehřátým máslem pokapeme. Posypeme strouhankou a pokapeme smetanou.

  • 3

    Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře k receptu