Jehněčí kotletky s novými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 35 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 618.1 mg
- Vláknina 4563 mg
- Vitamín A 4563 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme drcený pepř, citronovou šťávu a olej a vzniklou pastou potřeme očištěné kotletky. Zakryjeme a necháme alespoň 30min marinovat.
-
2
Poté na rozpáleném oleji maso opečeme z obou stran. Zakápneme trochou vody a pod pokličkou dusíme ještě cca 30min doměkka. Na závěr šťávu necháme vysmahnout.
-
3
Mezitím uvaříme oloupané brambory v osolené vodě a scedíme.
-
4
Kotletky podáváme s bramborami omaštěnými máslem.