Srnčí maso dušené
Suroviny
- 750 g Srnčí kýta
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 0.125 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Slanina vepřová
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1011 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 335 mg
- Vláknina 3005.9 mg
- Vitamín A 3005.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme.
-
2
Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme.
-
4
Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary.