Kapustové karbanátky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5.55 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 1152.9 mg
  • Vláknina 11202.2 mg
  • Vitamín A 11202.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál.

  • 2

    Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno.

  • 3

    Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.)

  • 4

    Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.

  • 5

    Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách.

Komentáře k receptu