Kachna na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tuk
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1943 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 236.2 mg
  • Vláknina 2142 mg
  • Vitamín A 2142 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme očištěnou, na porce rozdělenou a osolenou kachnu, okmínujeme ji, podlijeme a dusíme.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony a zasmahneme je. Základ zaprášíme moukou, znovu zasmahneme, zalijeme teplou vodou, rozšleháme a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.

  • 3

    Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu