Chalupnická polévka z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 54.7 mg
- Draslík 17.5 mg
- Vláknina 776.6 mg
- Vitamín A 776.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařící vody s kmínem a solí pozvolna zašleháme podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali krupici a prosátou mouku.
-
2
Polévku provaříme, přidáme máslo a dochutíme polévkovým kořením a solí. Nakonec ještě krátce povaříme.
-
3
Do každé porce polévky vkládáme díl vařeného vejce, rozkrájeného na větší kousky.