Zaječí játra na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 45.2 mg
- Vláknina 480.5 mg
- Vitamín A 480.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní cibuli nakrájenou na jemno. Na zpěněnou cibuli vložíme zaječí játra a opečeme po obou stranách. Následně játra mírně podlijeme, opepříme a dodusíme.
-
2
Omáčku zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, polijeme, chvilku povaříme a na samý závěr osolíme.