Sekaná pečeně ze zajíce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1197 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 60 g
- Sodík 97548 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 513.3 mg
- Draslík 2275 mg
- Vláknina 6165.8 mg
- Vitamín A 6165.8 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle namočíme a vymačkáme.
-
2
Zaječí kýty odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
-
3
K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
-
4
Na části sádla podusíme dosklovita drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
-
5
Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
-
6
Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.
-
7
Jako přílohy podáváme brambory, knedlíky a brusinky.