Vařený okoun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 99 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 189.7 mg
- Vláknina 1503.7 mg
- Vitamín A 1503.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby vykucháme, oškrábeme a důkladně omyjeme. Vložíme do nádoby, okmínujeme, osolíme, přidáme jemně prolisovaný česnek, cibuli a vývar.
-
2
Přivedeme pozvolna k varu a necháme vařit na mírném plameni asi 20 minut.
-
3
Uvařené ryby pak vyjmeme děrovanou lopatkou. Necháme chvilinku okapat.
-
4
Položíme na prohřáté talíře, zalijeme máslem a lehce posypeme strouhankou, kterou jsme si předem osmahli na másle.