Vepřové s dušenou mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mrkev kořen
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 38.8 mg
  • Vláknina 6911.7 mg
  • Vitamín A 6911.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3164.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na menší kousky. Osmažíme na sádle na jemno nakrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Očistíme mrkev a nakrájíme, přidáme k masu a znovu dusíme, dokud mrkev nezměkne. Necháme vydusit na šťávičku.

  • 3

    Rozmícháme hladkou mouku s trochou vody a vmícháme do masa s mrkví. Můžeme přidat k ochucení špetku muškátového oříšku a necháme ještě chvilku povařit.

Komentáře k receptu