Kuřecí prsa s jablky a šunkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 200 g Šunka dušená
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a lehce osmažíme na horkém tuku. Přidáme 1/3 másla, promícháme a krátce podusíme.

  • 2

    Rozinky opláchneme, spaříme a zastříkneme je horkou vodou. Přidáme část másla a jadřinců zbavená, oloupaná jablka nakrájená na terče. Krátce je s rozinkami podusíme.

  • 3

    Na zbylém másle prohřejeme plátky šunky.

  • 4

    Plátky masa obložíme jablky s rozinkami, přelijeme šťávou s máslem a pokrm ještě ozdobíme šunkou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu