Hovězí vývar s krupicí a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 125.2 mg
- Draslík 200.9 mg
- Vláknina 981 mg
- Vitamín A 981 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kapání ze směsi rozmíchaných vajec s mlékem a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou hrubou mouku. Vytvoříme si hustší těsto, ochutíme solí a přes děrovaný cedník nebo přes htubé struhadlo je kapeme do vroucího hovězího vývaru. Občas během varu kapání promícháme a vývar osolíme.
-
2
Nakonec přidáme nasekanou petrželku.