Hovězí vývar s krupicí a vejcem

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 981 mg
  • Vitamín A 981 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kapání ze směsi rozmíchaných vajec s mlékem a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou hrubou mouku. Vytvoříme si hustší těsto, ochutíme solí a přes děrovaný cedník nebo přes htubé struhadlo je kapeme do vroucího hovězího vývaru. Občas během varu kapání promícháme a vývar osolíme.

  • 2

    Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu