Hrachová polévka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1669 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 228 g
- Sodík 97671 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 204.4 mg
- Draslík 370.2 mg
- Vláknina 14647.5 mg
- Vitamín A 14647.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 143.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu dáme máslo, necháme ho rozpustit a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a budeme restovat asi 3 minuty.
-
2
Přidáme loupaný hrách, zalijeme vše kuřecím vývarem, uvedeme do varu a za občasného míchání budeme vařit 45-60 minut při mírné teplotě.
-
3
Než se polévka uvaří rozehřejeme troubu na 180 stupňů a na plechu opečeme máslem namazané krajíce chleba bez kůrky - asi 20 minut. Dozlatova opečený chleba nakrájíme na kostičky. Plátky anglické slaniny osmahneme dokřupava a nakrájíme na malé kousky.Hotovou polévku osolíme a podle chuti opepříme.
-
4
Na talíři ozdobíme polévku kousky opečené slaniny a chleba.