Šípková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šípky sušené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.4 ks Citrony
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 dl Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 18062 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 577.2 mg
  • Vláknina 35909.8 mg
  • Vitamín A 35909.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 221.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vsypeme prosátou mouku do větší části horkého másla a za stálého míchání lehce osmahneme. Zalijeme prochladlým vývarem a rozšleháme.

  • 2

    Přidáme rozvařené šípky případně šípkovou zavařeninu, 2 kolečka citronu i s kůrou, 2 hřebíčky, kousek celé skořice a za občasného míchání necháme vařit 30 minut.

  • 3

    Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dochutíme cukrem a solí, opět krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění zbytek čerstvého tuhého másla.

Komentáře k receptu