Bílkový chlebíček tmavý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 100 g Solamyl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Amonium
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 145.6 mg
  • Vláknina 1549.7 mg
  • Vitamín A 1549.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme z bílků tuhý sníh, zašleháme do něj cukr, prosáté kakao s bramborovou moučkou a amoniem, přiléváme postupně rozehřáté máslo (zchladlé).

  • 2

    Vymažeme tukem chlebíčkovou formu, vysypeme moukou a nalijeme těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Po vychladnutí chlebíček poléváme kakaovou polevou. Můžeme jej uprostřed rozříznout a potřít zavařeninou.

Komentáře k receptu