Vejce zapečená s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 33 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 639.4 mg
- Draslík 1030.3 mg
- Vláknina 10850 mg
- Vitamín A 10850 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky.
-
2
V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.
-
3
Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
5
V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly.
-
6
Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem.