Skořicový moučník

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej stolní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Zakysaná smetana
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 85.3 mg
  • Vláknina 747 mg
  • Vitamín A 747 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme v míse vejce a cukr.

  • 2

    Přidáme prášek do pečiva, mouku, olej, mléko a umícháme hladké těsto.

  • 3

    Osladíme mléko a uvaříme pudink.

  • 4

    Dáme péct buchtu.

  • 5

    Když je téměř hotová, nalijeme na ni uvařený pudink a dopečeme.

  • 6

    Na vychlazenou buchtu rozetřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu