Domácí pivní chléb

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Droždí
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 475.1 mg
  • Vláknina 11990 mg
  • Vitamín A 11990 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout.

  • 3

    Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout.

  • 4

    Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě.

  • 5

    Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou.

Komentáře k receptu