Domácí pivní chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 3 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 475.1 mg
- Vláknina 11990 mg
- Vitamín A 11990 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek.
-
2
Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout.
-
3
Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout.
-
4
Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě.
-
5
Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou.