Polévka z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 408.6 mg
- Vláknina 7315 mg
- Vitamín A 7315 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řepu oloupeme, nakrájíme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme dobře provařit.
-
2
Po uvaření řepu scedíme, odvar zahustíme jíškou a dle chuti přidáme cukr a necháme povařit.
-
3
Přidáme mléko s rozmíchanou hladkou moukou a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.