Vepřový guláš s kysaným zelím

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí kysané
  • 600 g Vepřová plec
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 141.9 mg
  • Draslík 795.4 mg
  • Vláknina 3929 mg
  • Vitamín A 3929 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.

  • 3

    Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.

  • 4

    Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.

Komentáře k receptu