Brambory zapečené s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1302 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 313.3 mg
- Draslík 883 mg
- Vláknina 13275.2 mg
- Vitamín A 13275.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Do pekáčku vymazaného tukem vložíme plátky brambor, na ně nasypeme na kostičky nakrájené a na cibuli a tuku podušené uzené maso a natvrdo uvařená, nasekaná vejce. Přidáme další vrstvu brambor. Navrch je pokropíme tukem, okořeníme a po zapečení zalijeme mlékem rozmíchaným s dvěma vejci.
-
3
V troubě pokrm zapečeme dozlatova.