Čočkové ragú s klobásou
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Anglická slanina
- 100 ml Kuřecí vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Klobása vepřová
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1397 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 106.4 mg
- Draslík 1187.3 mg
- Vláknina 47826.5 mg
- Vitamín A 47826.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku si namočíme den předem, druhý den ji uvaříme doměkka.
-
2
Na olivovém oleji osmahneme klobásy, které jsme podélně rozkrojili a na horní straně jsme jim udělali nožem mřížku. Vyjmeme je.
-
3
Na výpeku z klobás rozvoníme utřený česnek. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a vyškvaříme ji. Přidáme bobkový list, čočku, vývar, sůl, pepř a povaříme 10 minut. Na konci vaření přidáme na kostičky nakrájenou papriku – ta by se neměla uvařit a změknout.
-
4
Podáváme s klobáskami.