Pikantní utopenci
Suroviny
- 300 ml Kečup
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 3 ks Chilli paprička
- 5 ks Pepř černý celý
- 20 ks Špekáčky
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 4 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 4 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 60 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 87.1 mg
- Vláknina 1369.3 mg
- Vitamín A 1369.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu v hrnci smícháme s octem, worcesterem, olejem a hořčicí. Přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, chilli koření, mletou papriku a sůl. Vše povaříme 5 minut, odstavíme a nálev necháme vychladnout. Potom vmícháme kečup.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a vložíme do nich plátky cibule a česneku.
-
3
Do 3l sklenice střídavě vrstvíme připravené špekáčky s cibulí a česnekem, přidáme chilli papričky a nakonec zalijeme připraveným nálevem. Sklenici umístíme do chladu a utopence necháme uležet 7-10 dní.