Plněné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1043 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 884.2 mg
  • Vláknina 13667.6 mg
  • Vitamín A 13667.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou krkovici vykostíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí (0,25 lžička).

  • 2

    Zcezené zelí překrájíme, na jedné lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Na závěr vmícháme cukr, 0,25 lžičky sůl a ocet.

  • 3

    Na lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, vmícháme krkovici, česnek a chvíli smažíme. Poté maso zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme vychladnout.

  • 4

    Uvařené, oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, hrubou mouku a zbylou sůl. Vypracujeme vláčné těsto, rozválíme na silnější plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Do středu každého kolečka klademe lžící masovou směs, okraje těsta spojíme a vytvarujeme kulatý knedlík.

  • 5

    Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.

  • 6

    V mezičase na zbylém oleji osmažíme poslední cibuli, kterou budeme uvařené knedlíky polévat.

Komentáře k receptu